joi, 13 ianuarie 2011

Cine conduce de fapt tara asta

Haideti sa punem cap la cap impreuna doua informatii publice: 1) Romania este cel mai mare datornic al FMI (vezi aici) si 2) Guvernul va avea in curand un “cap limpede”(aici) care sa includa economisti straini, echipa respectiva urmand sa se ocupe de strategia Romaniei pe termen lung.

Capul limpede al Guvernului cu neuroni de import urmeaza sa dicteze deci o strategie considerata potrivita pentru tarisoara asta cu politicieni impotenti si incapabili, in care Occidentalii au bagat deja suficienti bani pentru mai privi impasibili leapsa pe care o joaca autoritatile si contribuabilii, partidele de varii coloraturi, diferitele autoritati ale statului zilnic; si bineinteles, acelasi Cap Limpede va veghea la implementarea sa, ca in Guvernul roman, sfasiat de imperative electorale din 2 in 2 ani (locale, europarlamentare, generale), si in alternativele la actuala clasa politica nimeni nu mai angajeaza vreo speranta lesinata.

Astept impacat momentul in care Primul-Ministru va deveni un decorativ purtator de cuvant pentru “troika” UE-FMI-Asociatia Bancilor Straine din Romania (Boc i s-ar potrivi oricum manausa rolul asta).Un moment deloc indepartat avand in vedere "forta de negociere" de care deja dau dovada autoritatile in relatia cu FMI, o institutie fata de care "centura de siguranta" din urma cu un an se transforma pe nesimtite in cordon ombilical.Teama mi-e insa ca bebelusul adaptat economiei de criza, Romania pre numele sau, se va naste cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului riscand sa se sufoce inainte de a deveni un mare succes al FMI (singurul?).

12 comentarii:

  1. totul e de bine

    suntem pe pilot automat ca fatul in burta mamei... hraniti prin cordonul ombilical... e cald si bine... afara e frig si rau

    nus' ce te plangi

    asta ca sa nu mai zic ca am ajuns in sfarsit: " too big to fail" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @vala: comparatia cu fatul din burta mamei e delasata...nici in cazul mamei surogat nu e mai fericita...daca te referi insa la nou-nascutii care se vor sugruma cu cordonul ombilical al FMI, atunci ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  3. cristian

    ai spus:"...Romania... , se va naste cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului riscand sa-si dea obstescul sfarsit..."
    deci cu ce e mai deplasata comparatia mea?

    iti spun simplu si fara figuri de stil: Romania nu-si va da nici un obtesc sfarsit... nici UE... nici euro... nici FED

    despre alte aspecte mai vorbim dupa ce se termina petrolul...

    RăspundețiȘtergere
  4. @vala: ma gandeam la argentina de pilda...sigur, tara nu va dispare dar sistemul se poate reforma...ia sa modific si in text sa nu te mai confuzez...

    RăspundețiȘtergere
  5. vala@ cand spuneam ca faci comparatii deplasate ma gadeam la sentimetele dintre cei doi, ori in relatia romania-fmi numai de tandreturi nu e vorba

    RăspundețiȘtergere
  6. cristian

    aaa ...argentina...pai zi asa...ca se schimba situatia

    evident ca intre fmi si romania numai de tandreturi nu e vorba dar totusi ai prins si tu usoara mea ironie ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am avut de mult ideea ca potrivit pentru a fi premier ar fi nicidecum Emil Boc, ci mai de graba - Jeffrey Franks.

    http://octaraduro.wordpress.com/2009/12/21/din-nou-boc/

    RăspundețiȘtergere
  8. pai eu stiu ca cine da banu ala e sefu nu? :)

    FMI va prefera mereu ca la putere sa fie romani, cel putin pe hartie, pt ca in felul asta ei se spala pe maini de masurile nepopulare. Puterea executiva este insa de mult in mainile FMI.

    Ei vin si zic.. domne, noi nu am cerut sa scada salariile, noi am cerut doar banii plus dobanda inapoi. Puteau de exemplu sa-i ia de la bogati. Moment in care prostimea are orgasm, il injura pe boc si se uita cu simaptie la FMI care ne-au dat bani de pensii.

    Pe de alta parte, boc&basescu au facut f bine ca ne-au vandut, pt ca altfel obama declara romania stat totalitar, terorist, care ascunde militanti al qaida, si ne luau resursele cu forta, cum am mai vazut. Sau ii eliminau, cum am vazut de curand cu liderii polonezi.

    Nu stiu daca ati sesizat diferenta brusca de atitudine a poloniei fata de FMI dupa ce s-au schimbat liderii.

    Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place pacea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. E revoltător ce uşor am cedat frâiele ţării! Nu există în Europa un stat care să-şi cedeze managementul, deci suveranitatea, atît de uşor! Suntem o ţară africană. Doar acolo se mai fac temenele atunci cînd apare un guru gen vicepreş-BM şi toţi fac sluj. Inclusiv opoziţia lu' peşte prăjit. Nu există nici măcar un pic de demnitate. Individul de la BM trebuia dat afară în şuturi, sau cel puţin ţinut pe la uşi, nu prezentat ca un mesia cu soluţia minune_cap limpede ptr guvern. Vai de ţărişoară!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim

    Tu acum constati ca suntem o tara africana? De la premisa asta trebuie sa pleci :)
    Oricum, din vorbe si din fata calculatorului e usor de zis ca trebuia sa-i dam afara in suturi.
    Realitatea e ca.. viata e complexa si are multe aspecte ;)

    RăspundețiȘtergere