duminică, 23 ianuarie 2011

Martin Armstrong despre aur, burse, macroeconomie si teoria ciclurilor

Dupa presedintele Bancii Mondiale, Zoelick (aici), iata ca mi-a fost dat sa il aud si pe Greenspan vorbind cu nostalgie despre etalonul aur. Hm, coincidente? Nu prea cred in coincidente la nivelul asta, poate doar in coincidente planificate. Nu e de fapt un secret pentru nimeni ca in punctul in care s-a ajuns datoriile accumulate nu mai pot fi niciodata platite in lumea "civilizata" si ca o resetare a sistemului monetar va fi luata in discutie la un moment dat.

Martin Armstrong e un fel de Assange in zona lui, un daramator de mituri, cel care anunta ca imparatul e gol desi mass-media oficiala ii construieste migalos trusoul in jurnalele de stiri. Si cum sta bine unuia ce fluiera in biserica e si el inchis, cum va fi probabil pana la urma si fondatorul Wikileaks daca fluxul telegramelor continua. Aveti aici o analiza interesanta despre aur, natura fractala a pietelor financiare ori proiectiile sale pentru evolutiile pietelor de capital. Mai multe eseuri ale lui Martin Armstrong gasiti aici:

3 comentarii:

  1. "Nu e de fapt un secret pentru nimeni ca in punctul in care s-a ajuns datoriile accumulate nu mai pot fi niciodata platite in lumea "civilizata" si ca o resetare a sistemului monetar va fi luata in discutie la un moment dat."

    cred ca e prima afirmatie apocaliptica pe care nu-mi vine s-o contrazic...
    deloc...
    doar ca "la un moment dat" ala poate insemna 2050

    RăspundețiȘtergere
  2. cand bailoturile de tara au intrat deja in peisaj, cand japonia de pilda plateste 60% din bugetul public pentr acoperirea dobanzilor la bonduri (are 200% din PIB datorie publica), cand Fed s-a transformat in imprumutatorul de ultima instanta si arunca cu trilioanele in piete, momentul resetarii sistemului nu poate fi prea indepartat...cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut Cristi,

    Nouriel Roubini da si el detalii interesante despre mecanismele "perverse" ale sistemului financiar contemporan care au dus la inceputul declinului sau...

    cartea lui "Crisis-Economics" se poate descarca gratuit si cu rabdare de aici:

    http://freedownloads.m5zn.com/E-Books/277862/Nouriel-Roubini-Stephen-Mihm-Crisis-Economics-A-Crash-Course-in-the-Future-of-Finance.html

    RăspundețiȘtergere