marți, 16 februarie 2010

Inchisoarea mintii

Documentarul "Sfidatorul"(El Sfidante) de care va vorbesc astazi face parte din acea categorie de creatii (filme, carti, etc) care au impactul unei adevarate revelatii asupra noastra. Eu cel putin de la Zeitgeist si Cartile lui Ramtha n-a mai trait asa ceva. E senzatia ca deodata cineva iti spune limpede, cu lux de amanunte, ce gandeai confuz, ce intuiai in subconstient dar nu gaseai formula sau ocazia sa le cristalizezi in limbajul conventional. Presarat cu citate din maestri si indrumatori spirituali (Tolle, Abelar, Castaneda, etc dar si din...Matrix!) textul lui Giulio Achili are o forta si un impact extraordinare, explicabil daca ne gandim la universalitatea problemei pe care o trateaza-inchisoarea mintii. Achili nu se limiteaza insa la observarea si descrierea fenomenului ci traseaza modalitati concrete de evadare de sub influenta unui adversar invizibil.

Documentarul a fost postat pe blogul Iesirea din Matrix (http://fymaaa.blogspot.com) de unde il puteti si descarca, un veritabil portal pentru ce se mai scrie interesant prin blogosfera in sfera spiritualitatii, oferind totodata celei mai noi documentare care apar, cu traducere in limba romana, un efort consistent pentru care eu le multumesc autorilor pe aceasta cale. Sa mai spunem in final ca "Sfidatorul" este un film documentar produs de MareNectaris Center, un centru pentru Dezvoltare Personala a carui intentie este de a oferi instrumente pentru cresterea gradului de constientizare si de realizare a potentialului uman.


Iata un fragment din transcriptul documentarului care sper sa va trezeasca interesul:

"A nu fi capabil sa opresti fluxul gandurilor este o suferinta teribila, insa nu ne dam seama de asta pentru ca aproape toti o avem. Si de aceea o consideram normala.
Eckhart Tolle

Sunteti capabili sa va intrerupeti la vointa aceasta activitate mentala inutila si neincetata care va ocupa constant intreaga minte? Nu sunteti capabili sa va intrerupeti acest inutil macinat al mintii decat pentru 2 sau 3 secunde, si asta cu ceva efort. Sigur, ati putea gandi ca este un lucru normal si lucrul amuzant este ca "ganditi" asta cu adevarat. Totusi, acest argument simplu va pune in fata unei serii de fapte incontestabile.

1. Mintea voastra nu se afla sub controlul vostru, deoarece, daca ar fi, ar putea sa-si intrerupa activitatea mentala inutila la vointa pentru cat timp ar vrea, nu doar pentru 2, 3 secunde.
2. Ati incercat sa va intrerupeti activitatea mentala, dar nu ati reusit.
Rezulta de aici ca "ceva" din voi a incercat sa intrerupa activitatea voastra mentala constanta, reusind pentru cateva clipe. Asadar, acest "ceva" a fost capabil sa observe si sa controleze un fenomen dincolo de mintea care gandeste. Daca lucrurile stau astfel, acest "ceva" din voi nu e mintea voastra, cea care gandeste. Sau, mai bine zis, acest "ceva" din voi nu este mintea care articuleaza neincetat ganduri confuze, inutile. Dar daca in voi exista ceva ce nu este mintea care gandeste ganduri de acest fel, atunci cine sunteti voi? Si de ce mintea voastra cea care gandeste se afla dincolo de controlul vostru? Daca mintea voastra care gandeste este dincolo de controlul vostru, iar voi nu sunteti aceasta minte, care este sursa actiunilor voastre?

In interiorul fiintelor umane actioneaza 2 tipuri de minte.
In termeni de profunzime, prima dintre acestea e cea care se intalneste imediat, mai evident, si care utilizeaza dialogul interior ca element de autoafirmare si autoperpetuare.
Vom numi acest tip de minte, Mintea superficiala. Caracteristicile sale sunt simple:
Mintea superficiala dialogheaza constant cu ea insasi, e complet focalizata pe trecut sau viitor, analizeaza totul in termeni de profit si pierdere pentru cel care reuseste sa interpreteze realitatea si ia decizii doar pe baza experientelor trecute.
Isi schimba ideile si directia la cateva minute odata.
Proiecteaza tot ceea ce e de proiectat.
Calculeaza tot ceea ce e de calculat.
Este incapabila de concentrare si starea sa naturala este aceasta:

Dialog interior necontenit
Atentie constanta pe trecut si viitor
Cat pot sa castig?
Dar daca pierd?
Mereu a fost asa, asadar mereu va fi asa.
Calea mea este aceasta!
Voi merge acolo, voi face asta, voi spune aia.
Incapacitate de atentie totala pe Aici si Acum.

Ne vorbim neincetat de lumea noastra, si tocmai prin acest dialog interior noi o pastram, o reinnoim si il asiguram viata si energia.
In timp ce ne vorbim noua insine, ne alegem caile si astfel ne repetam alegerile si caile pana in ziua mortii, pentru ca pana in acea zi vom repeta aceleasi lucruri.
John Michael Abelar

Sub Mintea de Suprafata exista o minte mult mai tacuta, care percepe realitatea fara interpretarea gandirii. Stie care este calea cea mai buna pentru noi si ne-o comunica prin senzatii si sentimente. Functionarea sa nefiind bazata pe gandire si dialogul interior, ci pe evaluarea energetica a momentului prezent, ea ne indica o cale fara a calcula procentul de castig sau pierdere si nu se asteapta la un anume rezultat. Aceasta minte nu are deloc nevoie sa faca planuri sau proiecte cu termen de finalizare prestabilit deoarece nu foloseste viitorul ca pe o modalitate de evadare si nu ia decizii bazandu-se exclusiv pe baza de date creata de evenimentele trecute, fiindca nu foloseste trecutul ca model imuabil pentru prezent.
O vom numi de acum incolo Mintea Profunda.

Interactiunea cu Realitatea prin Senzatii.
Actiune dincolo de asteptarile rationale.
Trecutul si Viitorul se topesc in Prezent.
A fost intr-un fel, dar Acum poate fi altfel.
Atentie totala pe Aici si Acum.

Deocamdata este suficient sa-ti repet ceea ce ti-am spus referitor la cele doua tipuri de minte. Una este mintea noastra adevarata, produsul experientelor noastre de viata, cea care ne vorbeste rar, pentru ca a fost invinsa si aruncata in intuneric.
Cealalta, cea pe care o folosim in fiecare zi pentru activitatile noastre cotidiene, este o manifestare straina"
John Michael Abelar

Si daca tot am pomenit mai devreme de Ramtha, haideti sa incheiem acest articol cu alte cateva recomandari de lectura si nu numai. Cartile lui Ramtha sunt o experienta initiatica pe care n-ar trebui s-o ratati (le puteti comanda de aici
http://www.divin.ro/?bq5y3=&cat47=&d3t47=&1d4u7=54ad4715fa8d7d8c2dbf26160bec7c1b), asa cum nu ar trebui sa ocoliti nici cartea lui Tom Kenyon-Invatatura Hathor. Mesaje de la o civilizatie inalta (o puteti comanda de aici http://www.divin.ro/?bq5y3=&cat47=&d3t47=&1d4u7=5a6449b8601f551be32d91faef95996a)

Sunt foarte multe de spus despre ele, o colectie impresionanta de enunturi socante si tehnici de meditatie si promit ca voi reveni pe larg asupra lor. Deocamdata, tot ce pot sa spun este: mergeti cu incredere pe mana mea in privinta acestor carti. In final, va propun sa ascultati ceva ce vine tot dinspre Tom Kenyon- unul dintre cei mai cunoscuti terapeuti pe baza de sunete-iar daca va trezi in voi ecourile care trebuie, banuiesc ca veti cauta singuri sa aflati mai multe-dati clik pe download mai intai sau incercati sa ascultati doar:
https://tomkenyon.box.net/shared/b0xc8la6j5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu